Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su juče lišili slobode dva bezbjednosno interesantna lica D.Č. (34) i M.J. (33), oba iz Podgorice, i protiv njih podnijeli krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.


Naime, službenici podgoričke policije su juče, 23.05.2017. godine oko 17,00 časova, dobili informaciju da je u ulici Kralja Nikole ispred ugostiteljskog objekta „Glavni štab“, u toku verbalni sukob između dva lica.
Na lice mjesta je odmah upućena patrola.
Na licu mjesta, službenici CB Podgorica zatiču dva bezbjednosno interesantna lica, D.Č. i L.B (30) iz Podgorice, dok treće lice M.J, koje se nalazilo sa njima, čim je primjetilo policijsku patrolu dalo se u bjekstvo. Službenici policije su ga sustigli i prilikom pregleda ovog lica pronađena su i oduzeta dva pištolja, jedan marke „Magnum 357“ koji je u dobošu imao 6 metaka i startni pištolj „Ekol specijal 99“ kalibra 9mm sa 4 metka u okviru.
Dalja kriminalistička obrada upućuje na sumnju da pištolji pripadaju D.Č.
O događaju je obavješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se D.Č i M.J. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.