Ovaj obrok je slika i prilika ručka po orginalnim pravilima hrono ishrane-kvalitetno parče mesa i malo kuvanog priloga sa malo sosa.

Sastojci:

– šnicla ćurećeg bijelog mesa

– 2 kašičice putera

– šareni biber, čili, kari, morska so

– 1 kašičica pavlake

Za prilog:

– pola čaše (od kiselog mlijeka) smrznute boranije

Priprema:

Meso dobro uvaljati u mješavinu začina i ostaviti da malo tako stoji. Može sat, dva ili pet… koliko ste u mogućnosti. Nakon toga u tiganju rastopiti puter, smanjiti temperaturu i lijepo ispeći file sa obje strane. Gledati da se ne presuši. Boraniju skuvati u malo vode.

Kada file bude gotov, izvaditi sam ga u tanjir pored boranije, a u tiganj dodati kašičicu pavlake da se blago rastopi i pokupi začine koji su ostali u tiganju. Takođe začini se mogu pokupiti i ako se doda malo bijelog vina. Čim alkohol ispari, a to će biti jako brzo, preliti meso.

Izvor: AntenaM