Spreman predlog zakona o finansijskoj podršci za bivše zaposlene iz sektora rudarske i metalske industrije

Predlog zakona o finansijskoj podršci za bivše zaposlene iz sektora rudarske i metalske industrije je spreman i u završnoj je proceduri za razmatranje na Vladi Crne Gore. U Ministarstvu ekonomskog razvoja očekuju da će do kraja naredne sedmice biti razmatran i utvrđen predlog tog Zakona na Vladi.

      (foto: Vlada CG)

Ministarstvo ekonomskog razvoja pripremilo je detaljnu informaciju o tačnom broju radnika i firmi na koje će se odnositi ovo zakonsko rješenje.

„Okvirno možemo govoriti o 1.000 bivših radnika koji su nakon prestanka radnog odnosa usljed stečaja privrednih društava u čijoj vlasničkoj strukturi je bila država, bili primorani da pođu u prijevremenu penziju, a da pritom nijesu stekli pravo na dobijanje sredstava po osnovu socijalnih programa koje je Vlada Crne Gore sprovodila u periodu prije donošenja ovog zakona“, kazala je Portalu RTCG državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja Milena Lipovina Božović.

Ovim zakonom Vlada namjerava da pomogne bivšim radnicima iz sektora rudarske i metalske industrije, koji su uvođenjem stečajnog postupka ostali bez mogućnosti daljeg poslovnog angažovanja, ostvarivanja prava na puni iznos penzija i bez sredstva po osnovu socijalnih programa. Riječ je o radnicima Kombinata aluminijuma Podgorica, Prerade, Kovačnice, nikšićkih Rudnika boksita i drugih.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor

Sve najljepše u Novoj 2022

Želi Vam Vaš portal SJEVER CRNE GORE