Berane je bilo i ostalo grad sporta, koje zna da poštuje i cijeni ljude i postignute rezultate“, istakao je predsjednik opštine, Dragoslav Šćekić tokom razgovora sa trenerom ŽRK Budućnost, Draganom Adžićem.

Kako je soapšteno iz Šćekićevog kabineta, povod Adžićeve posjete rodnim Beranama bilo je predavanje na temu “Uloga i značaj trenera u radu sa igračima i ekipom”.

Šćekić je, pozdravljajući goste, istakao da ono što mnogima nedostaje u savremenom sportu, posjeduje Berane, a to se, kako je kazao, prije svega odnosi na infrastrukturu, kojom se mogu podičiti samo veliki gradovi.

“U tom pravcu je i cilj okupljanje što većeg broja sportskih kolektiva, kako na domaćem, tako i međunarodnom nivou. Za to postoje svi preduslovi, uz očekivanje da Berane dobije pozitivan odgovor na inicijativu upućenu Ministarstvu o dodjeli statusa banjskog grada”, kazao je Šćekić.

On je dodao da su hoteli uz novu halu sportova i renovirani gradski stadion, garant uspješnog održavanja svih sportskih dešavanja u tom gradu.

“Lokalna uprava je sigurna da će, većim ulaganjem u kolektivne sportove i njihovim stavljanjem pod okrilje opštinskog budžeta, doprinijeti postizanju boljih rezultata, koji će biti na onom nivou – koji ovaj grad i zaslužuje”, istakao je Šćekić.

Adžić se, kako se navodi u saopštenju, zahvalio predsjedniku na izdvojenom vremenu i izrazio svoje zadovoljstvo što je u rodnim Beranama.

“Berane se budi, u ovaj grad se ulaže i evidentna je sportska perspektiva”, istakao je on, uz konstataciju da infrastruktura koju posjeduje, uz odgovarajuća ulaganja, mora dati rezultat.

Podsjetio je i da je u mnogo lošijim uslovima Berane davalo istaknuta sportska imena.

“I sada, imamo tri Beranke u mlađim nacionalnim selekcijama, što je za svaku pohvalu”, kazao je Adžić.

On je je istakao uvjerenje da će u budućnosti i njegov klub moći u Beranama da sprovodi i realizuje svoje sportske planove, a da će svi oni koji žele moći da koriste nesporna pozitivna trenerska iskustva.

izvor: rtcg.me