Sporazum o priznanju krivice između Specijalnog državnog tužilaštva i nekadašnjeg direktora Atlas banke Đorđa Đurđića,okušaj stvaranja privida da je optužnica u slučaju “Kaspia” osnovana, saopštila je odbrana odbjeglog predsjednika Atlas Grupe Duška Kneževića.

Podsjetimo, sporazum predviđa da za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju Đurđić bude osuđen na šest mjeseci kućnog zatvora.

“Ovaj sporazum pokazuje nervozu nosilaca izvršne vlasti i Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, kao i njihov pokušaj da po svaku cijenu izvrše dodatni pritisak na Viši sud u Podgorici koji postupa u ovom predmetu i na Duška Kneževića, da odustane od borbe da zaštiti svoju imovinu koja mu se nezakonito oduzima”, navodi se u saopštenju odbrane Duška Kneževića, kojeg tužilaštvo, zajedno sa Đurđićem, tereti da su nezakonito izdali garancije Atlas banke na iznos od 12,5 miliona eura..

Odbrana Kneževića je kazala da su “ovakvi pokušaji” izvršne vlasti i Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici osuđeni su na neuspijeh.

“To ćemo dokazati u sudskom postupku pred Višim sudom u Podgorici. Odbrani su poznati razlozi zbog kojih je Đurđić pristao na ovakav sporazum, pod gestapovskim pritiskom izvršne vlasti i Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici, ali ih u ovom momentu nećemo iznositi niti komentarisati. Očekujemo poziv na glavni pretres u predmetu “Kaspia”, pred Višim sudom u Podgorici, a ovakav sporazum smatramo nezakonitim i za postupanje Duška Kneževića i njegove odbrane irelevantnim”, kazao je advokat Zdravko Đukanović.

izvor: rtcg.me