Odluka o proglašenju ulcinjske Solane parkom prirode, koja je usvojena 26. juna ove godina, u Skupštini opštine Ulcinj danas je svečano potpisana.

Predsjednik SO Ulcinj Ilir Čapuni kazao je da je usvajanjem ove odluke Ulcinj napravio jedan bitan iskorak, jer ovaj dokument je novi savez između građana, koji čini Solanu dostupnu svima, ne samo pticama, lovcima, bivšim radnicima i turistima.

“Ova odluka omogućava da od ovog prostora napravimo nešto specijalno i jedinstveno, nešto što će nam omogućiti da budućnosti i našoj djeci govorimo s osmjehom i uspravno”, rekao je Čapuni.

On je izrazio optimizam da postoje uspješni modeli zaštite i upravljanja, zbog toga što imamo dovoljno vremena, dovoljno dobre volje da nastavimo ovaj proces, jer imamo i prijatelje koji stoje pored nas.

Današnjoj cermeoniji potpisivanja odluke o proglašenju solane zaštićenim područjem prisustvovali su ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu Ivana Vojinović, generalna direktorica Ministarstva turizma i održivog razvoja Saša Radulović, potpretsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu, ambasador Velike britanije Alison Kemp, ambasador Njemačke Robert Veber, pomoćnici ministra Republike Albanije i Kosova predsjednik opštine Ljoro Nrekić, potpredsjednica opštine Hatidže Đoni, i predsjednici klubova u lokalnom parlamentu.

izvor: Radio Crne Gore