SMRAD I DIM u Prijepolju: Gori velika deponija na Limu

Nesanitarna deponija smeća Stanjevine koja je smeštena na samom ulasku u Prijpolje uz reku Lim gori od sinoć, snažan dim prekrio je deo naselja Zalug, a neprijatan miris oseća se i u centru grada.

Prema rečima direktora Javnog komunalnog preduzeća “Lim” Enisa Memišahovića, uzrok požara se još uvek ne zna, vatrogasci se bore da ga lokalizuju.

“Požar je buknuo sinoć oko 23 sata, da li je došlo do samozapaljenja ili je požar podmetnut još uvek ne znamo. Četiri cisterne celu noć gasile su požar”, kazao je za prijepoljski portal “PP Media” Memišahović.

Komandir Vatrogasno spasilačke jedinice u Prijepolju Vujadin Kovačević navodi da vatrogasci celu noć gase požar, pomoć im pružaju i radnici Komunalog preduzeća.

“Vatrogasno spasilačke jedinice preduzimaju sve kako bi sprečile širenje požara. Četiri cistrne, dve vatrogasne i dve komunalne, celu noć natapaju deponiju. Međutim, zbog debljine naslaga koje gore požar je teško ugasiti i potrebno je da se deponija prespe tamponom”, istakao je Kovačević.

Fotografija Euromosta Montenegre.
Foto: Euromost

Trenutno najjača vatra je na središnjem delu deponije koja je dugačka više više od pola kilometra.

Vetar nosi dim celom Limskom dolinom i doseže skoro do Bistrice.

Inače nesanitarna deponija Stanjevina je već decenijama ekološki problem grada na Limu, poslednji put gorela je pre dve godine.

Izvor: Tanjug