Nakon što je portal sjevercg objavio saopštenje NVO,,Euromost”, da bjelopoljska lokalna uprava sa Komunalnim preduzećem ,,Lim“, planira da posječe jedan broj stabala u gradskom parku, oglasio se i prvi čovjek Opštine Petar Smolović, koji je za naš portal kazao da komunalno preduzeće ,,Lim”, može da potkresuje, ali nemože da posječe ni jedno stablo bez dozvole komisije.

On je kazao da će formirati komisiju, koja će procenjivati svako stablo i koja će se sastojati od predstavnika nadležnih službi i predstavnika NVO i dodao.

,,Opštini Bijelo Polje je prioritet zaštita životne sredine i rijeka Lim, o čemu govore i veliki projekti koje realizujemo, kao što su Djalovića pećina, Bjelasica i kolektor za prečišćavanje otpadnih voda” kazao je Smolović.

Euromost je ranije u svom saopštenju naveo, da je Lokalna uprava obavezna, da u slučaju neko je stablo staro ili oboli, formira komisiju, koja će se sastojati od relevantnih stručnjaka, koja će ispitati da li je to stablo staro ili oboljelo i da li se mora posjeći, da ista komisija izadje u javnost i gradjanima objasni sve razloge, a ne kako kome odgovara ili kako ko naloži da posječu stabla po gradu.