Službenici Uprave policije MUP-a su danas državnom tužiocu podnijeli još jednu krivičnu prijavu protiv službenika u Upravi javnih prihoda Bijelo Polje

0
739

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su danas državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju podnijeli krivičnu prijavu protiv M.O. (58) iz Bijelog Polja, bivšeg savjetnika i za naplatu lokalnih javnih prihoda u Upravi javnih prihoda Bijelo Polje, zbog osnovane sumnje da je u vrijeme dok je obavljao ove poslove počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje službene isprave.

“On je, kako se sumnja, u periodu od 2010. do marta 2016. godine, dok je obavljao poslove savjetnika I za naplatu lokalnih javnih prihoda u Upravi javnih prihoda Bijelo Polje, zloupotrijebljavao svoj službeni položaj falsifikujući službene isprave (priznanice za naplatu poreza) prilikom naplate poreza od poreskih obveznika od više lica, i to na način što je naplaćivao od tih lica porez ne razdužujući novac na blagajni Uprave javnih prihoda Bijelo Polje što je inače bio u obavezi da uradi. Taj novac je, sumnja se, zadržavao a priznanice sa istim serijskim brojem je razduživao naplatom poreza od drugih lica i na ime tih lica”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

U okviru ove akcije je, podsjećaju, u martu ove godine navedenom tužiocu podnijeta krivična prijava protiv H.N. iz Bijelog Polja, takođe zaposlenog u istoj Upravi, zbog osnovane sumnje da je počinio istovjetna krivična djela.

Službenici ovog Odsjeka, u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Bijelom Polju, nastavljaju aktivnosti u ovom predmetu jer postoje indicije da je na ovaj način, osim onih za koje je potvrđeno, prevaren još jedan broj građana sa područja Opštine Bijelo Polje.

Ostavi komentar

Molimo vas da unesete Vaš komentar
Molimo Vas da unesete Vaše Ime ovdje