Nakon jučerašnje presude Sudije Višeg suda Ane Vuković u slučaju Ramada, Patricia Pobrić, bivša menadžerka hotela ,,Ramada“koja je prijavila ovaj slučaj zloupotrebe državnog novca preko Direkcije za željeznice za potrebe Socijaldemokaratske partije za portal sjevercg je izjavila, da treba krivično da odgovara Brajović za zloupotrebu službenog položaja i lažno svjedočenje,takodje isto važi za Durumbašića,Obradovića i ostale.

Ona je dodala da treba pokrenuti krivični postupak protiv ex rukovodstva i sadašnjeg rukovodstva Hotela Ramade,zbog nezakonitog otpuštanja i opstrukcije tužilačke istrage i sudskog postupka,kao i prema premijeru i drugima iz SD i njihovih poltrona, koji su krenuli da lično napadaju na mene i moj integritet, pa čak i u parlamentu.

Sudija Ana Vuković  je juče u Višem sudu u Podgorici, prvostepenom presudom osudila na tri mjeseca zatvora okrivljenog Nebojšu Obradoviću, direktora Direkcije za željeznicu, optuženom za produženo krivično djelo “zloupotreba službenog položaja”prenijele su Vijesti. Sudija Ana Vuković u svojoj presudi je dodala  da svjedoci zaposleni u Željeznici, su svjedočili u korist Obradovića, te  da je to bilo sračunato.

Takodje,tvrdnja svjedoka Ivana Brajovića da Željeznica nikada nije platila skup Socijaldemokratama, nema utemeljenje u dokazima. Naveo je da nije imao saznanja da li je Željeznica održavala skup u Ramadi, čime nije opovrgnuta tvrdnja iz optužnog akta. Obradović je postupao sa umišljajem. Sud je kao olakšavajuće prilikom odmjeravanja kazne imao u vidu da je oženjen, otac dvoje djece i da nije osuđivan”, kazala je sudija Vuković

U svojoj presudi sudija Ana Vuković je navela da sud smatra dokazanim da je Obradović državnim novcem odnosno Željeznice, platio skup Socijaldemokratama u hotelu “Ramada” i tako oštetio državni budžet za oko 950 eura. U prvostepenoj presudi se između ostalog navodi da je Obradović kriv što je 3. i 8. februara 2016., kao direktor Direkcije Željeznice, protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja, pomogao političkoj partiji “Socijaldemokrate” a pri tom oštetio državni budžet i Direkciju Željeznice.

Pobrić se zahvalila sudkinji Ani Vuković, jer kako kaže u ovom sistemu je trebalo hrabrosti i dodala, da je  tužioc imao mnogobrojne propuste tokom sudskog postupka.

Ona je na kraju kazala da neće odustati,da ide dalje i smatra da i odredjene NVO,gradjani i političke partije treba da traže odgovornost  prvenstveno od Ivana Brajovića.

sjevercg