Linija Štutgart-Podgorica-Štutgart zvanično je danas počela da se realizuje.

 

Prvi avion Laudamotiona, tipa Airbus A320 iz Štutgarta sletio je u 12 sati i 55 minuta na Aerodrom Podgorica gdje je upriličen svečani doček.

Karte za tu liniju puštene su u prodaju kada je novembru objavljena saradnja Laudamotiona i Aerodroma Crne Gore, a njihova prodaja, kako navode iz Aerodroma, teče na izvanrednom nivou.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam se danas uvjerio u opravdanost uvodjenja linije Podgorica-Štutgart. Iz tog njemačkog grada prvim letom je stiglo 150 putnika, a 153 će otputovati iz Podgorice.

Naši partneri iz Laudamotiona su me nedavno obavijestili da prodaja karata od prvog dana ide sjajno i da su zbog toga odlučili da njihovi avioni slijeću na podgorički aerodrom tokom cijele godine, a ne sezonski kako je prvobitno planirano.

Takođe, opredjelili su se i da ka Podgorici lete avioni većeg kapaciteta od najavljenog. Zbog toga sam veoma zadovoljan ali mi te činjenice daju optimizam da će Laudamotion otvoriti još linija ka Crnoj Gori“, kazao je izvršni direktor Aerodroma, Danilo Orlandić.

Letovi na liniji Štutgart-Podgorica-Štutgart će se obavljati dva puta sedmično, utorkom i subotom, a karte se mogu kupiti na zvaničnom sajtu Ryanaira, čija je Laudamotion, kćerka kompanija.

Laudamtion je austrijska  niskotarifna avio-kompanija koju je osnovao Niki Lauda, trostruki svjetski šampion Formule 1, a očekuje se da će tokom ove godine prevesti oko pet miliona putnika.

Flota te avio-kompanije se sastoji od 19 aviona, koji polijeću iz Austrije i Njemačke ka 50 destinacija u 18 država.

izvor: Portal Analitika