Marija Rudić iz Ravne Rijeke u krugu porodice proslavila devedeseti rodjendan

BIJELO POLjE – Pravo iznenađenje baki Mariji Rudić, iz Ravne Rijeke,za devedeseti rođendan priredili su njeni unuci. Bila je tu torta, cvijeća ali i dosta drugih poklona.Baka Marija nije skrivala sreću i zadovoljstvo, a za „Dan” kaže da su sve organizovali njeni unuci Milena Rudić i Milan Baošić.

-Hvala vam svima. Srećna sam i presrećna što vas imam-kaže baka Marija sa suzama radosnicama na licu. Dodaje da je ona supruga pokojnog publiciste i muzejskog radnika Petra Rudića. Slavlje je organizovano u Marijinom porodičnom domu u zaseoku Sopljače. Marija i Petar su izrodili troje djece, sinove Preljuba i Andriju, te kćerku Anu.

-Sa Perom, koji je preminuo prije pet godina, imala sam brak kakav se samo poželjeti može, pun poštovanja i razumijevanja. Živim sa sinom Andrijom, snahom i unukom-kaže Marija i dodaje da ima sedmoro unučadi i troje praunučadi. Inače, ova vitalna starica rođena je 1931. godine na Njegušima u serdarskoj porodici Marka Popovića Petrovića, koga su Njemaci 1944. godine ubili na Carevom lazu.

Zanimljivo je da je Petar Rudić iz Ravne Rijeke pješke pošao na Cetinje u namjeri da se oženi od glasovite loze Petrovića i tako Mariju doveo u svoj dom u Ravnoj Rijeci.

M.N.

Izvor: Dan