Danas je Alternativa Crne Gore na svome sajtu objavili dokumenta koja ukazuju da je Kompanija VOLI d.o.o. uvozila  piletinu iz Brazila u vrijeme zabrane uvoza iz te zemlje.

    foto:Alternatica Crne Gore

EU i Kina su 20.03.2017. godine zabranile sav uvoz mesa iz Brazila zbog skandala koji se desio u toj zemlji, kada je policija razbila lanac korupcije u kojem su sanitarni inspektori te zemlje učestvovali u izvozu trulog mesa. Samo u 2016-toj godini Brazil je izvezao oko 14 milijardi Eura mesa i mesnih proizvoda. Nažalost, ta industrija se našla u opasnoj krizi pa se veći dio proizvođača iz Brazila počeo “snalaziti” na razne načine da bi prodli svoje meso. Sve to je rezultiralo suspenzijom i hapšenjem 30 sanitarnih inspektora i zatvaranjem 3 velike fabrike mesa. 21 fabrika je pod istragom.

Kompanija VOLI d.o.o. je za to vrijeme prodavala uvezenu piletinu sumnjivog kvaliteta svojim korisnicima. Činjenica je da su 17.03.2017-te uvezli 26 Tona piletine iz Brazila. Umjesto da se ta piletina povuče i uništi odmah po zabrani EU, ona je puštena u slobodnu prodaju. Ovo je samo jedna od nabavki iz te zemlje. Mnogi crnogorski trgovinski lanci koriste situaciju pada cijene mesa u Brazilu (zbog blokade) da tamo nabavljaju meso. Nažalost, zbog dugih rokova čekanja opravdano je posumnjati u kvalitet tog mesa objavili su na svome sajtu iz Alternative Crne Gore.