Okupljamo se u 18 časova na Trgu nezavisnih građana i marširamo Ulicom slobode!

Peti protest građanskog pokreta “Odupri se – 97.000” biće održan 16. marta u 18 sati na Trgu nezavisnosti u Podgorici. Pozivamo sve slobodne ljude da se pridruže u što većem broju, jer je to jedini način da budu ispunjeni zahtjevi građana za oslobađanje zarobljenih institucija i korjenite promjene sistema koji već decenijama ne služi njima, nego opstanku hobotnice na vlasti.

Ovaj protest, kao i svi do sada, treba da protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno, zato molimo sve koji dođu da ne nasijedaju na eventualne provokacije. Radikalizacija protesta dovela bi jedino do radikalnih posljedica.

Otpor se širi i sve više slobodnih građana uviđa da je ovo posljednji čas za istorijske promjene u cijelom društvu. Svi zajedno dijelimo odgovornost da do njih dođe na miran i civilizovan način. Zato apelujemo na građane da brinu o onima koji stoje ili šetaju pored njih, da čuvaju njihovo dostojanstvo i štite njihovo pravo na pobunu, bez obzira na to što su pojedinačni uzroci nezadovoljstva različiti. Molimo ih da se s posebnim uvažavanjem odnose prema starijima, zatim osobama sa invaliditetom, trudnicama i roditeljima sa djecom.

Protestna šetnja će nakon govora krenuti Ulicom slobode ka stadionu, zatim Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom Stanka Dragojevića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i nazad Ulicom slobode do Trga nezavisnosti. Protestnom šetnjom ćemo, kao i do sada, obići institucije sistema koje ne rade u interesu građana.

Sa Trga nezavisnih građana poručimo im: Otpor neće stati!