Sjutra predlažu kandidata za predsjednika DIK-a

ŠKRELJA NAJAVIO

Sjutra predlažu kandidata za predsjednika DIK-a

Administrativni odbor Skupštine trebalo bi sjutra da predloži kandidata za predsjednika Državne izborne komisije (DIK), o kojem će se poslanici izjasniti na plenumu.

„Insistiraću na tome da se ta sjednica što prije održi“: Škrelja (Foto: rtcg.me)

Predsjednik Odbora Ljuiđ Škrelja kazao je agenciji MINA da se prijavilo pet kandidata, da neki ispunjavaju uslove, a neki ne.

Na konkurs za predsjednika DIK-a prijavili su se Bešir Kajević, Šefket Krcić, Đorđije Vukčević, Amer Šukurica i Jovan Vojinović.

„Mislim da ćemo sjutra predložiti kandidata, od ovih koji ispunjavaju uslove“, kazao je Škrelja. 

Kako je naveo, o kandidatu koji bude dobio većinu u Administrativnom odboru izjašnjavaće se poslanici na plenumu. 

„Bio bih srećan da sjutra idemo sa kandidatom prema plenumu, i da konačno riješimo misteriju izbora predsjednika DIK-a“, istakao je Škrelja.

On nije mogao da precizira kada bi sjednica parlamenta mogla biti održana.

„Insistiraću na tome da se ta sjednica što prije održi, da bimo imali kompletan DIK prije izbora u Tuzima 3. marta“, kazao je Škrelja.

Mjesto predsjednika DIK-a upražnjeno je od 7. oktobra prošle godine, kada je tadašnjem predsjedniku Budimiru Šaranoviću istekao četvorogodišnji mandat.

Administrativni odbor je od tada raspisao tri konkursa za izbor predsjednika te instutucije i dva puta bezuspješno pokušao da imenuje njegovog nasljednika.

Na prvi konkurs javili su se Žarko Đurišić i Amer Šukurica, ali su članovi Administrativnog odbora većinom glasova odbili njihove kandidature, jer, kako je obrazloženo, nijesu imali iskustva na poslovima iz nadležnosti DIK-a.

Na drugi konkurs prijavio se samo Amer Šukurica, ali je opet odbijen iz istog razloga

Izvor: Mina

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor