Predsjednik Vlade Duško Marković sjutra će ozvaničiti početak radova na izgradnji tunela na putu Kolašin – Berane kroz planinu Bjelasice.

Radove na izgradnji tunela dužine 2,8 km je dobila renomirana sarajevska kompanija „Euro asfalt“, a ukupna vrijednost ove faze, koja pored izgradnje tunela podrazumijeva i rekonstrukciju puta od Lubnice do Jezerina, je 34,7 miliona eura.

Novi put preko planine Bjelasice će za skoro 40 kilometara skratiti rastojanje između Berana i Kolašina. Saobraćajno je značajan i za stanovnike Rožaja, Plava, Petnjice i Andrijevice, a doprinijeće kvalitetnijoj turističkoj valorizaciji Bjelasice i Komova.

Do sada je na projektu povezivanja Berana i Kolašina preko Bjelasice rekonstruisan put od Berana do Lubnica u dužini od 10,3 km.

Takođe je rekonstruisan put od Kolašina do Jezerine u dužini od devet kilometara. Preostalo je da se rekonstruiše put od Lubnica do Jezerina u dužini od 14,4km. Dio tog projekta je izgradnja tunela koja počinje sjutra i koji će se probijati ispod planinskog prevoja na visini od 1.900 metara a izgradiće se i most dužine 150 metara.

Izvor: Pobjeda