Siniša Mihajlović boluje od leukemije

Siniša Mihajlović je kazao medijima na vanrednoj pres konferenciji da će zbog leukemije napustiti fudbal.

Srpski trener potpisao je nedavno novi ugovor sa Bolonjom, ali nakon što je zbog bolesti propustio start priprema otkrio je o čemu se radi.

Nažalost legendarni Miha će se boriti sa najtežom bolešću.

“Kladim se da ste mislili da sam ja jedan od onih ljudi koji se ne mogu razboljeti. Velik sam, snažan. Uradio sam sve testove 28. februara i sve je bilo u redu. Trenirao sam do maja, putovao svuda, igrao fudbal, imao druge fizičke aktivnosti i nijesam ništa osjetio. Kako je moj otac umro od kancera redovno sam se testirao godinama i nije bilo nikakvog simptoma. Niko od nas ne smije da misli da je neuništiv. Svi mislimo da se to nama ne može desiti, a ako se dogodi to je nevjerovatan udarac. Samo možete da se nadate da ćete to nekako osjetiti, jer je velika razlika ako se otkrije poslije dva mjeseca ili poslije godinu. Tako da ako ja kao poznata ličnost prođem kroz sve to, nadam se da ću uspjeti da natjeram sve da se redovno testiraju”, kazao je Mihajlović i nastavio:

“Nadam se da ću kada pobijedim u ovoj bici moći da razgovaram o svemu i osvrnem se na ovaj period. Nažalost ništa mi nije došlo lako u životu, morao sam da se borim za sve, izboriću se i protiv ovoga.”

Doktor Bolonje dao je dosta optimizma okupljenima pošto je kazao da sad postoje načini za borbu protiv leukemije i da vjeruje kako će Mihajlović ponovo biti na klupi. Prednost mu je što nema nikakve simptome pa je bolest otkrivena na vrijeme, tako da će odmah početi sa agresivnom terapijom koja bi mogla da mu pomogne da se izliječi.

Bolest je inače Mihi otkrivena samo dan pred početak priprema.

Izvor: CDM