TRAŽE I DEPOLITIZACIJU OBRAZOVNOG SISTEMA

Sindikat prosvjete podržao proteste, Unija slobodnih sindikata o podršci 21. marta

“Očekujemo od svih političkih aktera u Crnoj Gori da shvate težinu i ozbiljnost aktuelnog društvenog trenutka u kome se nalazimo i neophodnost rješavanja nagomilanih problema koji su zarobili naše društvo”

Sindikat prosvjete Crne Gore, jedan od najvećih granskih sindikata, podržao je proteste građana “Odupri se – 97.000”, odlučeno je na sjednici Glavnog odbora koja je održana danas.

“Očekujemo od svih političkih aktera u Crnoj Gori da shvate režinu i ozbiljnost aktuelnog društvenog trenutka u kome se nalazimo i neophodnost nagomilanih problema koji su zarobili naše društvo. Sindikat prosvjete CG traži depolitizaciju obrazovnog sistema i brže uvođenje profesionalnih standarda i odgovornosti na svim nivoima”, navodi se, pored ostalog, u zaključcima sa današnje sjednice.

Izvršni i Glavni odbor Sindikata prosvjete će, kako se dodaje, predložiti GO Unije slobodnih sindikata “da zauzme sindikalni stav povodom građanskih protesta”, kojim se, kako navode, “traže opravdane promjene u našem društvu”.

Iz Unije sindikata su “Vijestima” kazali da će o pitanju podrške građanskim protestima raspravljati na sjednici GO u četvrtak, 21. marta.

Izvor: Vijesti.me