Ministar prosvjete Damir Šehović razriješio je direktoricu Druge osnovne škole iz Budve, Zoricu Stanković jer nije završila fakultet, te da prilikom konkurisanja za mjesto direktora dostavila lažnu diplomu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Kako je saopšteno iz ovog resora, nedavno se u medijima pojavila informacija da diploma profesora geografije, sa kojom je Stanković primljena na to radno mjesto i koja se vodila na Univerzitet u Novom Sadu, nije vjerodostojna.

<<<Ministarstvo prosvjete istražuje diplomu direktorice osnovne škole<<<

“Kako je riječ o teškim optužbama, Ministarstvo prosvjete se odmah obratilo tom Univerzitetu. Trećeg februara ove godine Ministarstvu prosvjete je odgovoreno da Zorica Stanković nije završila studije na Prirodno – matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Imajući u vidu da je pomenutim dopisom utvrđeno da Stanković nije dostavila vjerodostojan dokaz prilikom konkurisanja za mjesto direktora, odmah po zvaničnom dobijanju takve informacije, razriješena je dužnosti u skladu sa zakonom i statutom ustanove”, naveli su iz Ministarstva.

U MInistarstvu prosvjete ističu da se podrazumijeva da je dokumentacija koja se predaje na konkursima iz oblasti prosvjete, kao i na konkursima iz drugih oblasti, validna, jer za njenu istinitost odgovara onaj koji je dostavlja.

“Sve ostalo je naravno potpuno neprihvatljivo i biće predmet sankcija, kako u ovom, tako i u svakom drugom slučaju.  Ministarstvo će, kao i do sada, odgovorno obavljati svoj posao, te u funkciji čuvanja kredibiliteta obrazovnog sistema sankcionisati svako nezakonito postupanje, od koga god ono dolazilo”, zaključuju oni.

Izvor:CDM