Elektroprivreda Crne Gore pokreće sedmi ciklus akcije “Podijelimo teret”, namijenjen svim kupcima iz kategorije domaćinstva, koji duguju za utrošenu električnu energiju.

Akcija “Podijelimo teret 7” počinje 1. oktobra i trajaće do 31. decembra, a kako napominju iz EPCG, u tom periodu, sva domaćinstva kojima ističu sporazumi iz akcije petog ciklusa, kao i sva nova domaćinstva koja žele da se priključe, svoje obaveze mogu izmiriti po izuzetno povoljnim uslovima.

“Akciji se mogu priključiti kupci iz kategorije domaćinstva uz neophodan uslov da su izmirili posljednja tri računa ili imaju kumulativnu uplatu koja pokriva taj iznos. Domaćinstva koja se priključe akciji ‘Podijelimo teret 7’, stiču pravo na brojne povoljnosti: otplata prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 eura, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje Sporazum, obustava obračuna zatezne kamate. Maksimalni broj rata na koji se može potpisati sporazum je 22. Ukoliko je dug manji od 440 eura, broj rata se određuje tako što se iznos duga dijeli sa 20 eura (npr. dug od 320 eura kupac će otplaćivati u 16 fiksnih mjesečnih rata od 20 eura)”, pojašnjavaju u EPCG.

Svi kupci električne energije koji su isključeni sa mreže imaju pravo da se priključe akciji ukoliko plate posljednja tri računa i priključnu taksu u iznosu od 10 eura.

Kako se dodaje, kupci koji već imaju potpisan standardni Sporazum, mogu ga reprogramirati po ovom modelu, uz uslov da redovno izmiruju svoje obaveze po postojećem Sporazumu.

 

 

izvor: rtcg.me