Istaknuta građanska aktivistkinja i borac za promjene u društvu Seada Sadiković pristupila je Građanskom pokretu URA, saopštili su iz te partije.

„Istina, potraja borba za demokratizaciju Crne Gore, ali ne smijemo odustati. Nakon ružnih ličnih iskustava i razočaranja umalo da sam klonula i zašutala. Da se kaže: „svi su isti, i vlast i opozicija”, to dođe čovjeku kada vidi surovu i prljavu bitku za mrvice privilegija… Pa upravo to je startegija smišljena da poveća broj političkih apstinenata! Oni i opstaju projektujući poželjnu opoziciju. Ipak, sada se zašutati nikako ne smije, shvatila sam, a pristupajući URA –i, to i javno kažem”, istakla je Sadiković.

“Biću krajnje iskrena, makar to bilo i politički nepromišljeno, a oni koji me poznaju mogu, pa i u ironiji, reći da to i očekuju od mene”, dodaje Sadiković.

“Napustiću i URU vidim li u njoj opozicionu neodgovornost i prema volji i prema novcu građana. I znam da se ovo stanje u kome nas vlast pokušava načiniti robovima mora promijeniti. U ovom času, vjerujem, URA je istinska građanska opcija koja postavlja temelje nove Crne Gore”, zaključila je ona.