Bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović osumnjičen je za pranje novca putem pomaganja, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva.


                                                                                                  foto: rtcg.me

“Cijeneći prikupljene podatke i dokaze u postupku istrage Kti-S.br.26/17 koja se vodi protiv okrivljenog V.R. i dr, Specijalno državno tužilaštvo je juče donijelo naredbu o proširenju istrage protiv okrivljenog D.K., zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz čl.401a st.1 u vezi st.6 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivično djelo pranje novca iz čl.268 st.3 u vezi st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore i protiv okrivljenog S.S., zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo pranje novca putem pomaganja iz čl.268 st.3 u vezi st.1 u vezi čl.25 Krivičnog zakonika Crne Gore”, saopšteno je iz SDT-a.

U Specijalnom državnom tužilaštvu danas je, kako navode saslušan Stijepović u svojstvu okrivljenog, dok je okrivljeni D.K. u bjekstvu.

Podsjetimo Stijepović je saslušan u tužilaštvu zbog snimka koji je objavio predsjednik Atlas grupe Duško Knežević na kojem se vidi kako Knežević Stijepoviću daje kovertu, u koje je, navodno 97.500 eura.

Viši sud u Podgorici odredio je pritvor Dušku Kneževiću koji se nalazi u Londonu, a koji je osumnjičen da je formirao kriminalnu grupu koja je godinama nezakonito sticala milionsku korist. Za Kneževićem je raspisana nacionalna i zatraženo je raspisivanje crvene Interpolove potjernice.

izvor: rtcg.me