Specijalno državno tužilaštvo (SDT) izdalo je nalog za hapšenje 14 fizičkih lica, osumnjičenih da su počinili više krivičnih djela, saopštio je SDT.

“Uprava policije, Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Specijalno policijsko odjeljenje podnijelo je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv 14 fizičkih i devet pravnih lica, zbog osnovane sumnje da su učinili više krivičnih djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva”, navode iz SDT-a.

Iz Tužilaštva je saopšteno da se osnovano sumnja da je 14 fizičkih (B.P; S.J.; I.P.; D.P.; D.L.; I.V.; N.Đ.;B.M.; M.R.; S.S.;S.V.; P.M.; M.M.; V.M.) i devet pravnih lica učinilo krivično djelo – stvaranje kriminalne organizacije.

“Od ovih 14 fizičkih lica za njih devet (N.Đ.; B.M.; M.R.; S.S.; B.P.; S.J.; I.P.; D.P.; D.L.; I.V.) kao i za jedno od devet pravnih lica osnovano se sumnja da su učinili i krivično djelo – prevara u produženom trajanju. Osim toga za četiri fizička (B.P.; S.J.; I.P.; D.P.;) i četiri pravna lica osnovano se sumnja da su učinili i krivično djelo – pranje novca u produženom trajanju, dok se za četiri fizička (S.V.; P.M.; M.M.; V.M.;) i pet pravnih lica osnovano sumnja da su učinili i produženo krivično djelo – utaja poreza i doprinosa”, navode iz SDT-a.

Detaljnije informacije, kako je najavljeno, biće saopštene sjutra na konferenciji za novinare koja će biti održana u podne u prostorijama PR centra.

Televizija Crne Gore ranije je javila da su po nalogu Specijalnog tužilaštva, pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili nekoliko osoba koje terete za utaju poreza i koje su, navodno, povezane sa osumnjičenima iz akcije “Klap”.

Uhapšena su i četiri poreska inspektora. Privedeni su i M.M, vlasnik firme Miconi, te I.P. i B.P. dok je nalog za hapšenje izdat i za još jednom osobom, koja je van zemlje. Postupkom je obuhvaćen i D.L. koji je u bjekstvu.

Podsjetimo, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u okviru akcije “Klap”, do sada je uhapšeno više od dvadeset osoba.