Policija je uhapsila Beranca Aleksandra Savovića (23) zbog sumnje da je ugrozio sigurnost sugrađanina Igora Tomkića. Savović je uhapšen po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama.

“Aleksanar Savović je, kako se sumnja, komentarima na jednoj društvenoj mreži ugrozio sigurnost Igora Tomkića kao i izazvao uznemirenje više građana koji su dali podršku Tomkiću”, naveli su u Upravi policije.

Savović će, dodaju, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Savović, koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog paljenja radnje Beranca Igora Tomkića na Instagram nalogu emitovao je snimak u kom iznosi prijetnje na račun onih koji su podržali Tomkića.

“Svima ćemo da vratimo, ne znaju šta ih čeka, čeka ih krvna osveta, nijesu ni svjesni, osveta će biti strašna”, govori Savović na snimku.

“Pokaj se sotono”, dodaje on, nakon čega se čuje smijeh.

Igor Tomkić nije želio da komentariše prijetnje.

Hrvatska građanska inicijativa pozdravila je hapšenje Savovića i brzu intervenciju nadležnih organa Crne Gore, a u cilju zaštite Igora Tomkića i njegovih bližnjih.

Ponovno hapošenje osuđenog je, kako kažu u HGI-ju, u cjelosti u skladu s principima specijalne prevencije, kao svrhom kažnjavanja u krivičnom pravu, što se nadamo da će ovoga puta uroditi plodom.

Prema njihovim riječima hapšenje Savovića nije dobro samo za porodicu Tomkić i crnogorsku javnost, već i za njega samoga, kako bi, nadaju se, odustao od daljeg destruktivnog ponašanja.

“Hrvatska građanska inicijativa će i dalje pomno pratiti sve vezano za dešavanja u Beranama i davati svoj puni doprinos u riješavanju ove problematike, a što je korist za cjelokupno društvo i dobronamjerne građane Crne Gore”, zaključuju u HGI.

Podsjetimo, Savović je zbog paljenja radnje Tomkića osuđen na zatvorsku kaznu, kao i Miloš Radević i Novak Petrić koji su optuženi da su pretukli Tomkića u naselju Dolac. Njima je nakon objavljivanja presuda ukinut pritvor.

izvor: Antena M