Šavnik:Protiv učitelja policija podnijela krivičnu prijavu zbog zlostavljanje sedmogogodišnje učenice

Protiv učitelja Milije Ćeranića iz Šavnika policija je podnijela krivičnu prijavu zbog zlostavljanje sedmogogodišnje učenice V.S. Prijava je podnijeta Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima.

Učitelj osnovne škole u Šavniku Milija Ćeranić rekao je policiji da je pokušao da spasi učenicu drugog razreda da ne padne, i da je nije udarao, kao što su ga prijavili njeni roditelji.

Ćeranić je juče saslušan u policiji, nakon što ga je majka učenice prijavila kada je nakon časova vidjela ćerkino crveno i izgrebano lice. Fotografija djevojčice objavljena je juče na društvenim mrežama. Njene povrede zabilježio je i ljekar, gdje su je roditelji, poveli na pregled.

Uprava policije

Službenici Uprave policije MUP-a – Odeljenja bezbjednosti Šavnik su juče, odmah po prijavljenom događaju, preduzeli sve mjere i radnje na utvrđivanju činjenica vezanih za prijavu da je jedan od nastavnika JZU „Obrazovni centar“ u Šavniku udario maloljetnu učenicu.

Naime, 24.04.2017. godine službenicima OB Šavnik podnijeta je prijava od strane roditelja sedmogodišnje djevojčice protiv nastavnika M.Ć, u kojoj se navodi da je nastavnik njihovu ćerku udario na času, pred drugim učenicima. Službenici OB Šavnik su odmah preduzeli sve mjere i radnje na utvrđivanju činjenica iz ovog događaja. Uzete su izjave u zakonskoj proceduri od djevojčice i ostalih učenika, od nastavnika M.Ć, kao i njegovih kolega i osoblja škole.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, koji se izjasnio da se u radnjama M.Ć stiču bitni elementi krivičnog djela zlostavljanje, te je na osnovu njegovog izjašnjenja protiv M.Ć. podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

 

You may also like...