Protiv učitelja Milije Ćeranića iz Šavnika policija je podnijela krivičnu prijavu zbog zlostavljanje sedmogogodišnje učenice V.S. Prijava je podnijeta Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima.

Učitelj osnovne škole u Šavniku Milija Ćeranić rekao je policiji da je pokušao da spasi učenicu drugog razreda da ne padne, i da je nije udarao, kao što su ga prijavili njeni roditelji.

Ćeranić je juče saslušan u policiji, nakon što ga je majka učenice prijavila kada je nakon časova vidjela ćerkino crveno i izgrebano lice. Fotografija djevojčice objavljena je juče na društvenim mrežama. Njene povrede zabilježio je i ljekar, gdje su je roditelji, poveli na pregled.

Uprava policije

Službenici Uprave policije MUP-a – Odeljenja bezbjednosti Šavnik su juče, odmah po prijavljenom događaju, preduzeli sve mjere i radnje na utvrđivanju činjenica vezanih za prijavu da je jedan od nastavnika JZU „Obrazovni centar“ u Šavniku udario maloljetnu učenicu.

Naime, 24.04.2017. godine službenicima OB Šavnik podnijeta je prijava od strane roditelja sedmogodišnje djevojčice protiv nastavnika M.Ć, u kojoj se navodi da je nastavnik njihovu ćerku udario na času, pred drugim učenicima. Službenici OB Šavnik su odmah preduzeli sve mjere i radnje na utvrđivanju činjenica iz ovog događaja. Uzete su izjave u zakonskoj proceduri od djevojčice i ostalih učenika, od nastavnika M.Ć, kao i njegovih kolega i osoblja škole.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, koji se izjasnio da se u radnjama M.Ć stiču bitni elementi krivičnog djela zlostavljanje, te je na osnovu njegovog izjašnjenja protiv M.Ć. podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.