“Savjet zahtijeva od direktora UP da naredi obustavu dalje upotrebe gumenih metaka kao sredstava prinude i da buduće akcije izvodi primjereno datoj situaciji”, kazali su iz Savjeta

Savjet za građansku kontrolu rada policije konstatovao je, da je prilikom današnje intervencije policije na Cetinju došlo do prekomjerne upotrebe hemijskih sredstava.

“Savjet je registrovao i upotrebu gumenih metaka usljed čega je došlo do povređivanja građana, o čemu postoje i foto zapisi”, ističe se u saopštenju Savjeta.

Oni su dodali da zahtijevaju od direktora Uprave policije (UP) Zorana Brđanina da naredi obustavu upotrebe gumenih metaka.

“Stoga, Savjet zahtijeva od direktora UP da naredi obustavu dalje upotrebe gumenih metaka kao sredstava prinude i da buduće akcije izvodi primjereno datoj situaciji”, kazali su iz Savjeta.

U Cetinjskom manastiru za danas je planirano ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskoj Joanikija, čemu se protivi grupa demonstranata, tražeći da se ta svečanost obavi van Cetinjskog manastira.

Izvor: Vijesti.me