FUDBAL

Savić tvrdi da je Henderson omalovažavao našeg fudbalera

Englezi su na terenu pokazali da su bolja selekcija od Crne Gore, ali se svi fudbaleri nisu ponašali u skladu sa tim, istakao je kapiten “sokolova” Stefan Savić.

Naveo je primjer kapitena Liverpula Džordana Hendersona koji je ušao sa klupe i pokazao da ipak nema džentlmentske manire.

“Svi znamo da su mnogo veća reprezentacija od nas, ali se nekad osjećam ružno što se bavim ovim sportom. Neki igrači koji su uspjeli u velikim klubovima ponašaju se kao kapiten Engleske Džordan Henderson, koji je našem igraču rekao nakon jednog povlačenja za dres da će mu ga dati poslije utakmice. To je oholo i ružno i morao sam da mu skrenem pažnju da su dovoljno kvalitetni da ne moraju da se tako ponašaju. Mislim da su shvatili tu poruku. Fudbal je lijepa igra i treba poštovati protivnika.  Ponosni smo i uvijek bih volio da igram sa ovom ekipom, nego sa nekim prepotentnim igračima iz protivničkog tabora, kao što je to bio slučaj večeras”, rekao je Savić.

Naš tim je dobro počeo utakmicu, ali od izjednačenja je Engleska preuzela kontrolu.

“Bilo je lijepo dok je trajalo, dok smo imali snage. Nosila nas je podrška sa tribina. I prva utakmica nas je dosta istošila i fizički i emotivna. Nažalost znate situaciju naših igrača u klubovima, da mnogi ne igraju i osjetilo se fizičkim padom u nastavku i na kraju previsokim rezultatom.”

U junskom terminu slijede, po Savićevom mišljenju, dvije ključne utakmice za Crnu Goru u ovom ciklusu.

“Ne predajemo se. Od starta smo znali da je Engleska favorit. Treba dići glavu. Treba da dođemo spremni na utakmice sa Kosovom i Češkom, koje su krucijalne u ovim kvalifikacijama”, zaključio je Savić i dodao da ga je Bog pogledao što je izdržao večerašnji meč jer nije trenirao u posljednjih 15 dana.

Izvor: CDM