Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić demantovao je navode Demokratskog fronta da je prihvatio sporazum o priznanju krivice Svetozara Marovića i onda mu omogućio da bez konfiskovanja imovine stečene kriminalom napusti Crnu Goru, pišu Dnevne novine.

“Istina je da je Svetozar Marović pušten iz pritvora nakon što mu je pritvor istekao, a sudu nije stavljen predlog za produženje istog, a sud u toj fazi postupka nema zakonsko ovlašćenje da produži pritvor bez predloga ovlašćenog tužioca”, piše u demantiju.

Neistiniti su, kaže, i navodi DF da je, kako je naveo, svjedoku saradniku Saši Sinđeliću skrivao identitet šest mjesci.

“Istina je da je od prvog dana identitet svjedoka saradnika bio poznat svim učesnicima u postupku, a i državnim organima, imajući u vidu da je ovo lice sa putnom ispravom ušlo u zemlju”, kazao je Savić.

Dodaje da su neistiniti navodi da mu je Duško Knežević poklonio slike određenih savremenih slikara koje krase zidove njegovog stana.

“Istina je da ne poznajem Kneževića, sa njim nikad nijesam razgovarao niti sjedio za istim stolom, a on mi nikad nije nešto poklonio, pa ni bilo kakvu umjetničku sliku. Radi se o izmišljotini i podmetanju iz razloga poznatih samo onome ko takve informacije pronosi”, kazao je Savić.

 

izvor: cdm.me