FUDBAL

Sautgejt: Navijači su adut Crne Gore, trebalo je da pobijedite Bugare

Fudbalska reprezentacija Engleske doputovala je u Podgoricu, gdje je sjutra očekuje susret protiv Crne Gore u drugoj rundi kvalifikacija za EURO 2020. godine.

“Gordi albion” će večeras trenirati na DG areni, a očekivanja od predstojećeg meča iznio je selektor garet Sautgejt.

„Bio sam ovdje prošli put, znam koliko strasti imaju navijači prema timu i zemlji. To je nešto što je njihov adut, to podiže njihovu igru, ali želimo da se skoncentrišemo na stvari na koje možemo da utičemo. Susretali smo se sa tim izazovima ranije“, rekao je Sautgejt.

U prethodna dva navrata, Englezi su glavni grad naše zemlje napuštali sa bodom u džepu.

“Imate dobar skor, ali ovo je drugačiji tim. Ovo je mlada ekipa, koja je neke stvari već uradila prvi put. Imaćemo pravi mentalni sklop i pokušati da promijenimo skor i sa Crnom Gorom”, dodao je on.

Sautgejt smatra da su”hrabri sokoli” zakinuti za cio plijen u Sofiji na otvaranju kvalifikacija.

“Gledali smo sve mečeve u Ligi nacija, a Crna Gora je trebalo da pobijedi u Bugarskoj. Nije zbog čudne sudijske odluke. Opasan tim u kontranapadima, moramo da vodimo računa i o dugim loptama. Što se tiče nedostataka – ne bi bilo umjesno da govorim o njima sada”, rekao je mladi stručnjak.

Engleska je prije dva dana deklasirala Češku 5:0 i nalazi se u seriji od 19 mečeva bez poraza u kvalifikacijama za EURO.

Sjutrašnji okršaj u Podgorici počinje u 20.45 sati.

Izvor: CDM