Iz intenzivne saradnje rezultiralo je procesuiranje više lica, odnosno vlasnika lovačkih pasa sa područja opština Kolašin, Mojkovac i Berane kojima su izdati prekršajni nalozi od strane nadležne inspekcije.

Iz intenzivne saradnje rezultiralo je procesuiranje više lica, odnosno vlasnika lovačkih pasa sa područja opština Kolašin, Mojkovac i Berane kojima su izdati prekršajni nalozi od strane nadležne inspekcije, ocijenjeno je na sastanku predstavnika Nacionalnog parka Biogradska gora i Uprave za inspekcijske poslove, odsjek za šumarstvo i lovstvo.

Tom prilikom su određeni planovi postupanja u vezi sa sprječavanjem nelegalnih aktivnosti na teritoriji Nacionalnog parka Biogradska gora, sa akcentom na sprječavanje ulaska lovačkih pasa u park.

– Kako je Zakonom o Nacionalnim parkovima strogo zabranjeno puštanje pasa na području Nacionalnog parka, ukazujemo da će i u narednom periodu biti preduzimane zajedničke nadležnosti Službe zaštite i inspekcije za lovstvo i biti najstrože kažnjena sva lica koja se ne budu pridržavala pravila zaštite u Nacionalnom parku Biogradska gora – navode iz Nacionalnog parka.

Izvor: dan.co.me