Bijelo Polje ima jako specifičnu, razuđenu mrežu puteva. Nalazi se u kotlini, oivičeni smo brdima i planinama, i takav reljef otežava održavanje, odnosno sanaciju i gradnju puteva, ističe sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj

U desetak mjesnih zajednica na području opštine proteklih mjeseci završeni su radovi na sanaciji i unapređenju putne infrastrukture. Osim redovnog održavanja i nasipanja lokalnih putnih pravaca, mnoge dionice presvučene su novim asfaltnim slojem, a ukoliko lijepo vrijeme potraje, slični radovi planirani su i u ostalim  mjesnim zajednicama, kazao je Duško Ružić, sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj.

– Bijelo Polje ima jako specifičnu, razuđenu mrežu puteva. Nalazi se u kotlini, oivičeni smo brdima i planinama, i takav reljef otežava održavanje, odnosno sanaciju i gradnju puteva. Dužina putne mreže iznosi preko 1.140 kilometara, od čega su lokalni putevi, ulice u gradu i naseljima, u dužini od 360 i 780 kilometara nekategorisanih puteva. Asfaltnim zastorom prekriveno je svega 245 kilometara, dok su preostali makadamski putevi – ističe Ružić.

image

Radovi na putevima

– foto: M.N.

Govoreći o stanju putne mreže, on naglašava da se putna infastruktura  održava u sklada sa mogućnostima lokalne samouprave, ali da uvijek može bolje.

– Iako se svake godine se iz opštinskog budzeta  izdvoji  oko 400.000 eura za sanaciju  i unapređenje putne mreže, uvijek može bolje. Pogotovo što ima dosta makadamskog zastora,  a loše vremenske prilike  kao što su bile prošle godine, kiše, poplave i snijeg, zatim zub vremena i nesavjesni koncesionari, često doprinose oštećenju lokalne putne mreže.

Dodaje da su tokom proljeća i ljeta sanirali putnu infrastrukturu u Dobrakovu, Kanjama, Sutivanu, Kukuljama, Gubavču, Potkrajcima, Njegnjevu i Rasovu, a danas je mehanizacija u Bistrici.

– Takođe, radi se i na području mjesne zajednice Lipnica. Nakon završetka radova u ovim dvijema  mjesnima zajednicama, radiće se na sanaciji putnih pravaca u Vreneškoj dolini, u mjesnim zajednicama Zaton i Lozna, te nastaviti prema Koritskoj visoravni – naglašava Ružić.

 

 

 

Izvor: DAN