Dobra saradnja predstavnika dijaspore, donatora i poljoprivrednih proizvođača sa prostora Bihora ponovo je urodila plodom. Naime, ovih dana uspješno je okončana akcija prikupljanja sredstava za nabavku kombajna za žetvu žita kog će koristiti farmeri sa područja Petnjice.

“Akcija za nabavku kombajna, pokrenuta je nedavno kada se u Petnjici održavala manifestacija Dani dijapsore, na kojoj smo sakupili 2.500 eura. Nakon toga, ljudi su se javili da pomognu, čak i iz drugih opština. Kombajn smo kupili polovan, on je koštao nešto više od 10.000 eura. Fondacija “Čovjek ne umire” obezbijedila je čak 80 odsto sredstava za nabavku kombajna i već sjutra krećemo u žetvu žitarica u Petnjici”, naglasio je predstavnik udruženja “Farmeri sa Bihora”, Amar Muratović.

On je apelovao na ljude sa područja Petnjice da sa žitaricama zasiju što više površina, najavljujući da će farmeri za tako nešto dobijati dodatne stimulanse.

Predstavnik fondacije “Čovjek ne umire” i jedan od pokretača akcije nabavke kombajna, Mijaz Ramdedović istakao je važnost investiranja u Bihor i pozvao ljude dobre volje da se okrenu svom zavičaju, kako bi građanima olakšali život i bavljenje poljopivredom.

 

Izvor: RTCG