SAD šalju dodatnih 1.000 vojnika na Bliski istok

ODBRANA

SAD šalju dodatnih 1.000 vojnika na Bliski istok

Vršilac dužnosti američkog sekretara za odbranu Patrik Šenahen izjavio je da SAD šalju još hiljadu vojnika na Bliski istok iz „odbrambenih razloga“, prenosi danas Glas Amerike.

„Nedavni iranski napadi potvrdjuju pouzdane obavještajne podatke koje smo primili o neprijateljskom ponašanju iranskih snaga i njihovih saradničkih grupa koje ugrožavaju osoblje i interese SAD širom regiona“, rekao je sinoć Šenahen.

Šenahen je dodao da će Pentagon nastaviti da prati situaciju i u skladu sa njom modifikovati broj vojnika. On nije precizirao gdje će tačno dodatni vojnici biti raspoređeni.

U međuvremenu, Pentagon je objavio nove fotografije za koje navodi da predstavljaju dodatni dokaz da je Iran napao dva tankera u Omanskom zalivu prošle nedjelje.

SAD navode da se na fotografijama vide snage iranske Revolucionarne garde kako uklanjaju neeksplodiranu minu sa boka japanskog broda Kokuka Korejdžes.

Na drugom snimku pokazuje se gdje je mina bila prikačena na brod.

Na ostalim fotografijama vidi se velika rupa u japanskom brodu, a Pentagon navodi da je nju vjerovatno napravila druga mina.

Izvor: Beta

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor

Sve najljepše u Novoj 2022

Želi Vam Vaš portal SJEVER CRNE GORE