Šabović: Zbog ponašanja funkcionera BS razumijem značenje izraza “majku bi svoju prodali”

0
1025

Nakon niza aktivnosti Bošnjačke stranke, poslanik SDP-a Džavid Šabović smatra da je vlasnik BS-a tu partiju, kako se izrazio, potpuno stavio u funkciju svog gazde.

„Iako sam dugo odbijao, sada moram prihvatiti da je ta partija i formalno postala negacija sebe same, ogoljeno u službi interesa svog vlasnika i njegove nelegalne gradnje, zarad čega cijela partija mora činiti štetu narodu čije ime nosi. Ponašanje funkcionera Bošnjačke stranke u vezi naknada za majke mi je pomoglo da u potpunosti razumijem značenje izraza ‘majku bi svoju prodali’“, piše Šabović u saopštenju.

Partija koja je formirana na ideji unaprjeđenja položaja i prava Bošnjaka postala je, tvrdi Šabović, glavna prijetnja njihovim interesima.

„Bošnjačka stranka danas ukida socijalna davanja, ukida naknade majkama za koje se hvalila da ih je ona uvela, o regionalnom razvoju nema ni riječi, ali zato povećava PDV, omogućava neplaćanje poreza i pomoć poreskim dužnicima. Dakle, onaj koji je uzeo ime našeg naroda postaje sredstvo u službi progona Bošnjaka koje su nekada progonili ratom, a danas nemaštinom. Tako izgleda stranka kada nestane politike, a ostane jedino lični interes vlasnika partije koji se ostvaruje prodajom interesa sopstvenog naroda. Čije ime, još jednom ponavljam, neopravdano nosi“, dodaje Šabović.

Bošnjaci, napominje on imaju isti interes kao i ostali građani Crne Gore – žele poštenu vlast koja radi u interesu građana, žele pošten posao kako ne bi morali da napuštaju svoje kuće, žele da rade i stvaraju, a ne da ih potkupljuju uoči izbora.

„Zato pozivam mnoge – većinu poštenih članova i funkcinera Bošnjačke stranke koji saopštavaju da se sve ovo radi protivno njihovoj volji da se glasnije i otvoreno pobune i ne dozvole da nekolicina funkcionera prodaju njihov ugled, uvjerenja, očekivanja članstva i ime cijelog naroda za nekoliko nelegalnih kvadrata vlasnika partije ili par funkcionerskih mjesta. Ja sam uvjeren da tamo nijesu svi isti. Očekujem da to javno i pokažu, kako ne bi nosili tuđu sramotu. No, ako i ovo oćute, možda sramota i nije potpuno tuđa“, zaključuje Šabović.