Kao što smo i ranije objavili, NVO Euromost sa gradjanima na sjeveru Crne Gore od 1.jula kreće u borbu za regionalnu televiziju i nećemo više dozvoliti da nam Podgorica nameće šta ćemo gledati i da svojim novcem plaćamo pola takozvanih zapošljenih u RTCG koji sjedi kući, već ćemo tražiti da se ta sredstva opredijele za regionalnu televiziju na sjeveru, kazali su u svome saopštenju iz ove organizacije, koje je dostavljeno Portalu sjevercg.

Od 1.jula krećemo sa peticiom gradjana sa kojom ćemo tražiti da se izvrši izmjena i dopuna “Zakona o javnim radio – difuznim servisima” i dio sredstava gradjana Crne Gore, koji se kroz Budžet određuje Radio-televiziji Crne Gore, opredijeli za otvaranje REGIONALNE RADIO TELEVIZIJE SJEVER CRNE GORE -RRTVSCG.

Sa gradjanima ćemo prikupiti preko 6000 potpisa i shodno poslovniku rada Skupštine Crne Gore, preko jednog poslanika predati Skupštini na usvajanje ovog zakona.

Peticiju ćemo pokrenuti u svim Opštinama na sjeveru Crne Gore i ovim putem pozivamo sve zainteresovane NVO,gradjane kao i druge, da nam se pridruže ovoj akciji.

Budući emiter regionalne radio televizija sjevera Crne Gore, bilo bi javno preduzeće, čiji bi osnivač bila država.

Takodje, mi ćemo peticiju uputiti i svim lokalnim samoupravama na sjeveru, tako bi i oni imali učešće u finansiranju regionalne televizije,čije sjedište bi bilo u Bijelom Polju i koja bi imala svog direktora,uredništvo i zapošljavala stručne novinare i profesionalan kadar,ujedno bi imala i svoj Savjet.

Regionalna televizija sjevera Crne Gore, bi se bavila svim dešavanjima u svim Opštinama na sjeveru i pokrivala čitavo područje Crne Gore, kao i region, preko kablovskih operatora i radio difuznog centra.

Pozivamo sve gradjane iz opština sa sjevera Crne Gore,kao i gradjane iz dijaspore da se od 1. jula priključe ovoj akciji.

Na kraju, želimo  javnost obavijestiti, koliko smo od sadašnje RTCG diskriminisani govori i to, da čitav sjeverni region pokrivaju sa jednom starom kamerom i tri novinara, gdje je bitnije emitovati dogadjaj kada neko zasadi neki cvijet u Podgorici, nego bilo koji bitan dogadjaj na sjeveru Crne Gore.

Zato, želimo da svemu tome dodje kraj i da konačo gradjani na sjeveru Crne Gore,imaju svoju regionalnu televiziju koja će djelovati u interesu gradjana sa Sjevera,a ne u interesu Podgorice,kaže se na kraju saopštenja.