Rožajska URA: Više od polovine opštinskog novca za kupovinu školskog pribora završilo u nečijim džepovima

Predsjednik rožajskog odbora Građanskog pokreta URA Husein Ljaić saopštio je da je ovih dana Opština Rožaje obezbijedila sredstva za kupovinu školskog pribora za sve prvake u Rožajama. U rožajske osnovne škole u prvi razred ove godine upisan je 321 učenik. Za kupovinu školskog pribora Opština je opredijelila blizu 10 .000 eura, odnosno, po učeniku oko 30 eura. Međutim, kako je istakao, danas, u skoro svim knjižarama, pomenuti pribor dodijeljen mališanima možemo naći po prosječnoj cijeni od 12 do 15 eura.

Računice govore da je više od polovine izdvojenog novca za kupovinu školskog pribora završilo u tuđim dzepovima- naglasio je Lajić.

Na prvi pogled, ističe Ljaić, radi se o jednom humanom i brižnom gestu rožajske opštine.

Kako to u lokalnoj samoupravi vole da kažu: ,,Ovo finansijski izazovan period gotovo za svako domaćinstvo u Rožajama”. Javnost je obaviještena da je školski pribor u iznosu od 30 eura dodijeljen za 321 mališana u osnovnim školama u Rožajama. Pozdravljamo namjeru da se na taj način pomogne djeci, međutim, ono što posebno nas brine jeste način rukovođenja novčanim sredstvima građana i manipulacije koje se javno prezentiraju – da pribor, koji je prema realnim cijenama mnogo jeftiniji, odnosno čija cijena, zavisno od knjižare ne dostiže više od 15 eura po učeniku, naša lokalna samouprava kupuje po iznosu od 30 eura- objašnjava Ljaić.

Poručio je da očekuje da će lokalna samouprava naći način da javnost informiše ko je bio zadužen i kod koga su vršili takvu kupovinu školskog pribora za učenike.

Red je upoznati javnost sa tim. Znamo da su finansije izazov za mnoge naše funkcionere, ali je krajnje nemoralno i krajnje nehumano pljačkati građane. Svjesni smo činjenice da lokalna vlast nije u stanju oživjeti privredu i pomoći kad je preduzetništvo u pitanju, ali ovo se nije smjelo desiti, da se i na račun djece uzima, sve u korist nezasitih pojedinaca- zaključuje predsjednik rožajske URE.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor