Službenici Uprave policije MUP-a – Odeljenja bezbjednosti Rožaje su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti rasvijetlili krivično djelo iz oblasti požara, eksplozija i havarija i identifikovali jedno lice koje je, kako se sumnja, podmetnulo požar na vozilu.

Naime, službenici OB Rožaje su u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Rožajama i u sadejstvu sa Forenzičkim centrom preduzeli mjere i radnje, i na osnovu prikupljenih dokaza identifikovali lice koje je, kako se sumnja, podmetnulo požar 14.04.2017. godine oko 03,30 časova na pmv marke „Mazda tip 3“ rožajskih registarskih oznaka u vlasništvu Š.E. iz Rožaja. Službenici OB Rožaje su shodno tome nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv E.Š. (24) iz Rožaja, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Osumnjičeno lice je, kako se sumnja, ovo djelo izvršilo na način što je vozilo polilo zapaljivom tečnošću – benzinom i zatim otvorenim plamenom prouzrokovalo požar.

E.Š. je priveden uz krivičnu prijavu državnom tužiocu u ODT u Rožajama, koji je ovom licu odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do 72 sata, odnosno do privoda nadležnom sudiji za istragu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.