NEVRIJEME

Rožaje: Otežan saobraćaj do planinskih sela

Snijeg koji od sinoć pada na području rožajske opštine,već je stvorio značajne saobraćajne teškoće na tom području. Prema većini planiskih sela, gdje je već napadalo oko 30 centimetara novog snijega, otežano se saobraća.

U gradu komunalnim službama ogromne probleme prave nepropisno parkirana vozila

Prema informaciji iz nadležnog sekretarijata lokalne uprave za zimsko održavanje saobraćajnica, trenutno se čiste samo putevi prema mjesnim centrima. Kompletno čišćenje lokalnih puteva počeće kad prestanu sniježne padavine.

To zapravo znači da će putevi prema planiskim selima, kao što su Kalanac, Honsiće, Bukelj, Tuzova luka od čijih mještana Radio CG saznaje da su na ivici prohodnosti, biti zavijani. Ukoliko snijeg nastavi da pada sadašnjim intenzitetom, prijeti opasnost da do večeras dođe do prekida saobraćaja, a ti putevi će početi da se čiste tek tokom sjutrašnjeg dana, za kada je najavljen prestanak padavina.

Otežano se saobraća i na magistralnom i regionalnim putevima gdje je obavezna upotreba zimske opreme. Kada je riječ o čišćenju gradskih ulica i prigradskih saobraćajnica, stanje je nešto bolje, mada komunalnim službama ogromne probleme prave nepropisno parkirana vozila te upućuju apel vlasnicima da uklone svoje četvorotočkaše, kako bi mogli da rade svoj posao.

Prema informaciji iz Elektroprenosne službe Rožaja, sniježno nevrijeme nije uzrokovalo ozbiljnije kvarove na elektromreži tako da je snadbijevanje potrošača električnom energijom za sada uredno i redovno.

Izvor: Radio Crne Gore