Kalača je Tužilaštvo BiH optužilo da je 20. februara ove godine upravljajući teretnim vozilom, iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, prokrijumčario količinu od 585 paketa (292.500 paklica cigareta), vrijednih oko 588.000 eura

Sud Bosne i Hercegovine je na ročištu za razmatranje izjave o priznanju krivice razmotrio i prihvatio izjavu o priznanju krivice optuženog Mevljudina Kalača (44) iz Rožaja, te objavio presudu kojom je optuženi porglašen krivim za krivično djelo krijumčarenje. Osuđen je na kaznu zatvora sedam mjeseci, piše portal Avaz.

„Sud je donio rješenje prema kojem je optuženom produžen pritvor i može trajati do upućivanja optuženog na izdržavanje kazne zatvora, ili do nove odluke Suda“, saopšteno je.

Kalača je Tužilaštvo BiH optužilo da je 20. februara ove godine upravljajući teretnim vozilom, iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, prokrijumčario veliku količinu cigareta, koja nije zavedena u carinskoj dokumentaciji, prevozeći ih skrivene u kamionu, koji je prevozio sekundarne papirne sirovine iz pravca Crne Gore, ka krajnjem odredištu u Hrvatskoj.

Nakon ulaska u BiH, ovlaštene službene osobe Uprave za neiravno oporezivanje (UINO) BiH, kamion su pod pratnjom sprovele na carinski terminal u Sarajevu, gdje je uptrebom specijalističke opreme za skeniranje i preglede tereta, otkrivena količina od 585 paketa (292.500 paklica cigareta), procijenjene tržišne vrijednosti oko 588.000 eura (1.149.872,07 konvertibilnih maraka)“.

Vijesti: beraneonline.me