Savjet roditelja djece Osnevne škole “Mirko Srzentić” u Petrovcu protestovao je jutros ispred te obrazovne ustanove, jer su, kako navode, nezadovoljni izborom direktora škole.

Roditelji, kako je saopšteno nakon protesta, smatraju da bi nastavnica Ivana Kurtović koja se, navode oni, pokazala kao izvrstan učitelj, nastavnik, pedagog i čovjek, bila pravi izbor za tu poziciju.

Naime, za direktora OŠ “Mirko Srzentić”, shodno odluci Ministarstva prosvjete, izabran je Miodrag Šćepanović, što je izazvalo nezadovoljstvo roditelja.

Oni navode da se kao jedan od tri kandidata koji su konkurisali na mjesto direktora, prijavila i učiteljica Ivana Kurtović iz Petrovca. Treći kadidat je bio bivši direktor škole Slavko Dašić, koji je povukao svoju kandidaturu.

Savjet roditelja uputio je ministru Damiru Šehoviću pismo podrške učiteljici Ivani Kurtović.

“Dosadašnjim trinaestogodišnjim radom u OŠ ‘Mirko Srzentić’, Ivana Kurtović pokazala se kao izvrstan učitelj, nastavnik, pedagog i čovjek. Ivana Kurtović je uspješno vodila tri generacije učenika od prvog do petog razreda, pri čemu su njen trud i želja za stalnim usavršavanjem već zapaženi u Ministarstvu prosvjete”, navodi se u pismu podrške.

izvor: rtcg.me