Advokat Goran Rodić istakao je da ne vodi nikakav “specijalni rat” protiv glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, niti da mu pada na pamet da oduzima nekome mjesto u tužilačkoj organizaciji.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) objavilo je na svom sajtu dio materijala dobijenog iz mobilnih telefona koje je koristio advokat Goran Rodić, kao i druge dokaze koji su izuzeti po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

“Da otpišem tužiocu na njegov način, ne dozvoljavaju mi dostojanstvo i profesija. Da komentarišem objavljivanje ciljano iskidane privatne prepiske sa klijentima, saradnicima i prijateljima, nema svrhe. Posebno zbog toga što objavljena prepiska sadrži i interne šale, opaske, privatna razmišljanja i komentare. Javnost uvijek vjeruje u ono što želi, a istinu znamo samo glavni specijalni tužilac i ja. Pozadinu svega ovoga, međutim, ne znamo samo nas dvojica. Suviše je očigledna”, saopštio je Rodić.

On je istakao da je istina samo jedna.

“Moji mladi saradnici i ja nijesmo nikakva kriminalna organizacija, niti smo kršili zakon u poslovnom odnosu sa A2A. Ne vodim nikakav “specijalni rat” protiv glavnog specijalnog tužioca, niti mi pada na pamet da oduzimam nekome mjesto u tužilačkoj organizaciji”, naveo je Rodić.

Takođe je istakao da nikada nije opstruisao tužilačke i sudske postupke.

“U odbrani klijenata koristim isključivo zakonom dozvoljena sredstva. To vrlo dobro zna i Specijalno tužilaštvo, kao i javnost koja je pratila ne mali broj predmeta u kojima sam postupao kao branilac. Moji saradnici i ja dobili smo pozive kao okrivljeni za petak, 21. jul, i svakako ćemo pred tužiocem objasniti sve činjenice vezane za poslovni odnos sa A2A”, naveo je Rodić.