D.o.o “Čistoća” Pljevlja je nedavno angažovanjem svoje radne jedinice “Zelenilo”, a po zahtjevu Sekretarijata za stambeno komunalne poslove,saobraćaj i vode očistilo korito rijeke Breznice od izvorišta pa do ribnjaka “Vodice”, kao i od stadiona pod Golubinjom pored Milet bašte pa sve do ugostiteljskog objekta Fast Food. Čišćenje ribnjaka “Vodice” je u nadležnosti SRK “Lipljen”.

Na fotografiji rijeke Breznice pored gradske pijace, reportera portala “PV Informer” može se vidjeti da je Breznica očišćena.Međutim u daljem njenom toku kroz naselje “Musluk” pa sve do ulivanja u rijeku Ćehotinu stanje je katastrofalno.

Rijeka Breznica je posebno ugrožena u dijelu toka kroz Mjesnu zajednicu “Ševari”, posebno na mjestu direktnog izlivanja fekalija iz kraka gradskog kolektora u rijeku.

Ostaje da se nadamo da će nadležni Sekretarijat opštine Pljevlja nastaviti sa aktivnostima oko čišćenja rijeke Breznice u čitavom njenom toku i da će istovremeno naći rješenje koje će spriječiti direktno ispuštanje fekalija u rijeku iz gradskog kolektora.

 

 

izvor: PV Informer