Sara Lučić atletičarka iz Sokolca postavila je rekord MOSI u skoku u vis pošto je preskočila 178 centimetara. Sara je za jedan centimetar popravila rekord svoje sugrađanke Mladene Petrušić.

-Na MOSI nastupam više od pet godina. I ranije sam imala uspjeha na Igrama, ali ovo je za mene poseban rezultat. Prezadovoljna sam, oboriti rekord, na jednom takmičenju kao što su MOSI nije mala stvar. Pokušala sam da preskočim lični rekord od 181 cm, ali nije išlo, kazala je Sara i dodala da očekuje da na narednim MOSI popravi rekord Igara.

Štafeta Pljevalja 4×100 metara u sastavu Emir Ćatović, Milan Nikolić, Luiđi Mazareku i Kristijan Subotić poprvaila je rekodr Igara od 43,40, koji je ručno mjeren. Pljevljaci su na novoj tartan stazi postavili odličan rezultat od 42,73.

Ovo je naše šesto uzastopno zlato u ovoj trci. Ponosan sam što sam dio ovog tima, a rezultat koji smo postavili je odličan. Bio bih nerealan kada ne bih rekao da smo se spremali za obaranje rekorda jer je staza fenomenalna za sprinterske discipline i odlično pripremljena, kazao je Emir Čatović koji je trčao prvu izmjenu pobjedničke štafete.