BELGIJANAC STIŽE ZA 100 MILIONA

Real će objaviti transfer Azara poslije finala LE

Fudbalski klub Real Madrid objaviće transfer igrača Čelsija Edena Azara poslije finalne utakmice Lige Evropa između Čelsija i Arsenala, prenijeli su danas francuski mediji.

Mjesecima traju spekulacije o odlasku Azara u Real, a belgijski fudbaler rekao je da je uprava Čelsija upoznata sa njegovom odlukom o mogućem odlasku sa Stamford Bridža.

List Ekip prenio je da će Real poslije finala Lige Evropa, koje je na programu 29. maja u Bakuu, saopštiti da je kupio Azara za 100 miliona eura.

Azar (28) je 2012. godine iz Lila prešao u Čelsi, sa kojim je osvojio dvije šampionske titule u Premijer ligi, FA kup, Ligu Evropa i Liga kup. On je u sezoni 2014/2015 proglašen za najboljeg igrača Premijer lige, a u četiri sezone biran je u najbolji tim takmičenja.

Njegov ugovor sa Čelsijem ističe sljedećeg ljeta, što znači da je predstojeći prelazni rok dobra prilika za zaradu kluba od eventualnog transfera.

Čelsiju je zabranjeno da dovodi igrače u narednih godinu dana zbog kršenja pravila o transferima maloljetnih igrača, ali mu je dozvoljeno da prodaje igrače.

Izvor: Beta