Portalu sjevercg je dostavljeno reagovanje od strane Hajrana Murića ćlana Invalida rada Rožaja na tekst koji smo objavili pod naslovom,,Muriću ne  polažemo račune”a koje je objavio list Dan.

       Invalidi Rada

Povodom reagovanja predsjednice Centra za razvoj NVO Ane Novaković koja nije prisustvovala na pomenutom sastanku želim izjaviti sledeće:,,Gosp.Novaković nijesam ja tražio da polažete račune meni već gradjanima,gradjani su ti koji treba da znaju gdje ste poslednje tri godine utrošili preko 600 hiljada eura?

Nije tačno da ste ih u opštinama na sjeveru utrošili, znajući da povremeno dodjete da održite godišnje nekoliko sastanaka u Opštinske sale, koje dobijate od Opština na sjeveru besplatno.

     Ana Novaković Izvršna direktorica CRNVO

Takodje,bi dobro bilo, da na svome sajtu pored finnasijskog izvještaja koji pominjete da ste objavili za poslednje tri godine, a svi znamo da se radi o bilansu stanja gdje nema ni jedna faktura,račun,ugovor o honoraru ili platama,dokumenta o poreskim obavezama,koliko isplaćujete honorare sebi i Vašim ljudima u okruženju,pa bi dobro bilo da takva finasijska dokumenta objavite,ako ih objavite javno na Vašem sajtu, mi kao gradjani ćemo u tome slučaju mnogo više biti informisani, gdje trošite sredstva gradjana, jer sam i lično bio pridsutan, kada je jedan Vaš bivši direktor i bliski prijatelj i kolega kazao da mjesečno prima 3500 hiljada eura, dok mi invalidi rada u Rožaja koji imamo stotine članova za razliku od Vas, koja broji kako kažete na sjeveru svega 20 organizacija, dobijamo godišnje samo 300 eura,pa Vas pitamo gdje je tu pravda? znajući koliko Vaših 20 NVO na sjeveru dobija, da bi se pojavili na Vašim sastancima.

Takodje,zašto se ne zapitate, zašto su samo dva predstavnika iz Rožaja bila prisutna na pomenutom sastanku,ako ih ima 100 registrovano?

To što Vi nama namećete nekakve resurse na sjeveru , preko kompromitovanih organizacija,čije osnivače i ovlašćena lica svaka organizacija na sjeveru odlično poznaje,koji su na sumniv način došli do svojih diploma,to može samo da Vam prodje u Podgorici, na sjeveru sigurno neće,nas takva lica da bi Vi došli do ogromnih sredstava sigurno neće ni obučavati a kamoli savjetovati,eto ih Vama pa neka Vas i obučavaju i savetuju. Na kraju Vas želim napomenuti da ste zaboravili da na sjeveru ima preko 1500 registrovanih NVO, što je za razliku od Vaših 20 priznat ćete mnogo veći broj i samim tim govori da Vas ne želimo na sjeveru, ne sami Vas nego nijednu NVO iz Podgorice koja je prihodovala milione eura i na čudan način potrošila.Ostavite NVO na sjeveru na miru, imate Vašu Podgoricu pa udrite po njoj koliko god hoćete,kaže se u reagovanju koje je dostavljeno Portalu sjevercg.