Ljudi su skloni brzim i ishitrenim kritikama tuđih života, kada dolazi do čudnih rastanaka i spojeva. Međutim, nisu uvijek spremni da uvide razloge tih događaja. Čudna priča dolazi iz Kine, koja pokazuje koliko nešto što je na prvi pogled neumjesno, na kraju izaziva divljenje.

Ksie Ksiping je njegovala svog bivšeg muža Ksu Ksiana nakon što je ostao paralizovan nakon rudarske nesreće 2002. godine. Ksu je radio u rudniku u pokrajini Henan kada se kamen srušio na njega i on je ostao paralizovan od struka na dole. Plaćeno mu je 40 000 juana (oko 5000 evra) kao nadoknada.

Nekadašnji par vjenčao se 1996. godine i imaju sina i ćerku. Ksuove brige su počele kada su mu njegovi prijatelji rekli da će ga njegova supruga napustiti zbog njegovog stanja. Međutim, ona je pokazala svima da su pogrešili.

Ona je insistirala da ostane i vodi računa o njemu, zajedno sa djecom. Njen muž je osjetio potrebu da joj kaže kako bi trebalo da se razvedu i da ona treba da pronađe sreću sa nekim drugim. “Ukoliko me ne ostaviš, ja ću sa tobom biti do kraja!” – rekao je Ksu.

Tako je 2009. godine Ksiu konačno riješila da se razvede od svog muža i uda se za njegovog kolegu Lija Zongkuja. Nevjerovatno je to da novi par nije odustao od Ksua, već su zajedno počeli da vode računa o njemu.

2012. godine Ksie je rodila sina, i sada svi žive zajedno pod istim krovom. Iako je ova situacijija konfuzna, svi su oni veoma srećni! Ksijina odanost prema njenom bivšem mužu je nevjerovatna, a u isto vrijeme i kontraverzna. Međutim, cijela ova situaciji ipak samo pokazuje da ljubav ne zna za granice.