Rasvijetljeno ubistvo u pokušaju počinjeno u Kotoru

Policijski službenici Uprave policije – Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, preduzimajući intenzivne mjere i radnje u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, rasvijetlili još jedno krivično djelo u vezi sa sukobom organizovanih kriminalnih grupa koje je počinjeno u prethodnom periodu.

Policijski službenici SKP-a i OB Kotor su danas državnom tužiocu u VDT u Podgorici podnijeli posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave, protiv
–    J.V. (38) iz Kotora, nastanjenog u Podgorici, koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Republici Srbiji, visokorangiranog pripadnika organizovane kriminalne grupe, zbog osnovane sumnje da je, na štetu T.Z. iz Kotora, počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je J.V. pokušao da liši života T.Z, 23.05.2016. godine, u naselju Dobrota u Kotoru, na način što je vozilom kojim je upravljao, „Audi“ crne boje, podgoričkih registarskih oznaka, prilikom mimoilaženja, prvo prepriječio put vozilu kojim je upravljala T.Z, „VW Golf“ sive boje, a zatim je u njenom pravcu ispalio hitac iz vatrenog oružja – pištolja. Hitac nije pogodio T.Z. ni njeno vozilo već drugo vozilo koje je bilo parkirano u blizini. Prilikom izvršenja ovog krivičnog djela sa J.V. se u vozilu nalazio njegov otac V.V, dok je sa oštećenom T.Z. u vozilu bila njena maloljetna ćerka čiji je život ovom prilikom takođe doveden u opasnost. T.Z. se, nakon ispaljivanja hica, odmah vozilom udaljila sa lica mjesta.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj tokom kojeg su izuzeti tragovi i predmeti koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Policijski službenici izvršili su i pretres kuće i drugih prostorija, u vlasništvu V.V. a koje je koristio i J.V. Pretresom je u garažnom prostoru pronađeno i oduzeto pomenuto vozilo, „Audi“, crne boje, podgoričkih registarskih oznaka, koje je upućeno na vještačenje.

Krivična prijava protiv J.V. je, budući da je ovo lice trenutno nedostupno našim organima, nadležnom tužiocu podnijeta u redovnom postupku, a osim krivičnog djela ubistvo u pokušaju na teret mu se stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

izvor: Portal Analitika

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor