Službenici Uprave policije u Baru su rasvijetlili tri krivična djela izvršena na području ove opštine i zbog njih dvije osobe uhapsili, a protiv jedne podnijeli krivičnu prijavu.

Kako navode u saopštenju Uprave policije, istog dana kada je izvršeno krivčno djelo otmica 16. avgusta, policija je uhapsila osumnjičenog D.C. (30) iz Podgorice. Sumnja se da je izvršio krivično djelo otmica na štetu M.B.

“Osumnjičeni je ovo djelo izvršio na način što je, sumnja se, upotrebom fizičke sile mimo volje M.B. na dijelu magistralnog puta iznad Petrovca nasilno smjestio M.B. u svoje vozilo, a zatim ga odveo do mjesta Sotonići u Baru, gdje ga je vezao i zadao mu više udaraca u namjeri da od njega iznudi novac u iznosu od 4.000 eura na ime duga za oštećenja na rent a car vozilu. Oštećeni M.B. je to vozilo iznajmio od osumnjičenog”, navodi se u saopštenju.

Zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje policija u Baru je podnijela krivičnu prijavu portiv A.A. (24) iz Republike Sjeverne Makedonije. On je lažno prijavio jedno lice da mu je uz prijetnju otuđilo novac u više navrata.

Policija je lišila slobode i N.R. (22) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa. On je, sumnja se, koristeći pažnju oštećenog iz šanka jednog ugostiteljskog objekta otuđio torbu sa novcem i ličnim stvarima.

Izvor:RTCG