Službenici Uprave policije su u Podgorici, Nikšiću i Ulcinju rasvijetlili 16 krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, a za ova krivična djela procesuirano je 12 osoba.

U Podgorici je rasvijetljeno sedam krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta i to četiri krivična djela krađa, krivično djelo teška krađa i dva krivična djela teška krađa u produženom trajanju.

“Policija je lišila slobode pet osoba zbog sumnje da su počinila navedena djela. Slobode je lišen S.A. (22) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio dva krivična djela krađa. On je, kako se sumnja, otuđio dvije torbice sa ličnim dokumentima i novac u ukupnom iznosu od oko 1.000 eura. Zbog sumnje da je počinio tešku krađu uhapšen je S.C.(25), koji je, sumnja se, odvalio katanac i iz pomoćnog objekta u privatnom vlasništvu otuđio motocikl i aluminijum, koje je kasnije prodao. Uhapšen je i M.V. (42) koji je u tri navrata iz kuća i vozila otuđio mobilni telefon, naočari, bankovne kartice, lična dokumenta i CD plejer. Krivično djelo teška krađa u produženom trajanju na štetu više lica počinio je, sumnja se, V.Š. (26), koji je djelo počinio u dva navrata u dva vozila, gdje je izvršio premetačinu i iz jednog otuđio proizvode široke potrošnje. Policija je lišila slobode S.P. (17) zbog sumnje da je iz dva vozila otuđilo građevinsku mašinu i tri mobilna telefona” navodi se u saopštenju policije.

Kako se dodaje, nikšićka policija je tokom marta rasvijetlila šest pojedinačnih krivičnih djela krađa i procesuirala pet osoba, dok je jedan počinilac krivično neodgovoran zbog uzrasta.

“Krivične prijave su podnijete protiv M.D. (20), V.T. (31), M.N. (31), R.V. (32), dok je R.R.(27) lišen slobode i nakon privoda sudiji za istragu njemu je određen pritvor. Ova osumnjičena lica su otuđila torbu sa novcem, GPS ogrlicu za treniranje pasa, 800 eura, zlatni nakit, kuhinjske elemente i sanitarije i armaturno željezo. Dio otuđenih stvari je pronađen i vraćen vlasniku” ističe se u saopštenju policije.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su rasvijetlili tri kriivčna djela i tom prilikom uhapsili dvije osobe.

“Uhapšen je F.K. (24) iz Republike Albanije zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio razbojništvo na štetu S.B. On je, sumnja se, ušao u unutrašnjost kuće oštećene i uz prijetnju sjekiricom otuđio novac i mobilni telefon. Odgurnuo je oštećenu koja je pala, a nakon toga joj je preko usta vezao tkaninu, kako ne bi dozivala pomoć. Osim toga, ulcinjska policija je lišila slobode i I.C. (38) iz Peći, privremeno nastanjenog u Ulcinju, zbog sumnje da je počinio krađu i tešku krađu. Tešku krađu je, sumnja se, počinio provalom u jednu kuću i iz njene unutrašnjosti otuđio električne aparate i alkoholna pića. On je krivično djelo krađa, sumnja se, počinio na način što je došao do kuće koja je u izgradnji i iz njene unutrašnjosti otuđio bušilicu” zaključuje se u saopštenju Uprave policije.