Poslanici Skupštine Crne Gore večeras su sa 42 glasa za, na zahtjev specijalnog državnog tužioca, ukinuli imunitet poslaniku Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću. Zahtjev za ukidanje imuniteta, SDT je podnio kako bi se odobrilo pokretanje krivičnog postupka protiv Medojevića, zbog sumnje za pranje novca. Poslanici DF-a su poručili da će noćiti u Skupštini, kako bi spriječili eventualno hapšenje Medojevića.

Poslanik DF-a Nebojša Medojević ponovio je danas u parlamentu da u njegovom slučaju nema krivičnog djela, te poručio da je Katnić obmanuo poslanike.

“Obmanuo jer novac nije stečen na nelegalan način. Tužilac nije dao nijedan dokaz, čak ni indiciju da je novac neegalno stečen. Osumnjičeni građanin BiH je građevinski radnik, nije ni tajkun, ni kriminalac, ni švercer”, istakao je Medojević

On je poručio da se nelegalni novac ne “pere”.

“Zato je ovdje trebao da bude Katnić, da kaže da je zbog ličnih motiva, zbog mržnje postupio neprofesionalno i neobjektivno, i da je zloupotrijebio državnu poziciju da se osveti jednom poslaniku”, kazao je Medojević.

On je ponovio i da Katnić treba da bude smijenjen.

“On (Katnić) izaziva sukobe u Crnoj Gori i širi omraz među nama. Znate kako on kaže u Tužilaštvu: “Svezaću Medojevića”. Sve zbog mojih priča o dubrovačkom ratištu”, naveo je Medojević.

On je istakao da je učestvovao u međunarodnim ekspertskih grupama za unapređenje zakonodavstva protiv pranja novaca.

“I mene je našao da optuži za pranje novca. Ljudi su nevini u zatvoru i Katnić mene želi da strpa tamo. Dajte da stavimo tačku na sukobe u Crnoj Gori, da niko zbog političkog mišljenja ne trpi progon državnih organa”, poručio je Medojević.

“Ne skidajte imunitet, ne meni, nego Parlamentu,” dodao je Medojević.